Snoekbaars

Nieuwe Vangst: Snoekbaars

De snoekbaars, geliefd bij een groot aantal specifieke liefhebbers, maar onbekend en daardoor onbemind bij het grote publiek. Een zeer smakelijke vis met crème-achtig wit vlees, verraderlijke rugvinnen en een angstaanjagende kop met veel scherpe tanden.

De grijsgroene snoekbaars, kwalitatief een topper uit onze eigen vooral stromende binnenwateren en meren, zoals het IJsselmeer en meren in het noordwesten van Overijssel, deze prachtvis is een echte jager met goed ontwikkeld vlees, dat zich prima leent voor mooie en smakelijke gerechten.

De snoekbaars heeft een paaitijd van april tot juni waarin we de snoekbaars met rust laten, daarna is de snoekbaars verkrijgbaar vanaf juni tot en met maart. De enige beperking in de aanvoer is een langere strenge vorstperiode.

Nu bij ons als weekendspecial en binnenkort op de kaart als voorgerecht, geserveerd met rivierkreeft, aardappel, zuurkool en amandelen.

 

Bron: Stichting Vis&Seizoen / Vishandel Jan van As