19 maart met de boot naar museum ’t Kromhout

Op zondag 19 maart organiseert Museum Amsterdam Noord een excursie per boot naar museum ’t Kromhout. In het kader van de expositie over  de ADM, Kromhout en Draka is dat dé plek om alles over Kromhout te leren.

De excursie start vanuit restaurant Stork, dat is gevestigd in de oude Kromhout fabriek, die door Daniël Goedkoop Jr. in 1908 gebouwd werd.  Vanaf de steigers naast het restaurant wordt met open sloepen naar museum ’t Kromhout gevaren. Om circa 15.30 is iedereen weer terug in Noord.

Museum ’t Kromhout is een van de mooiste industrieel erfgoed musea in het land. Het merk Kromhout is legendarisch. Vooral bekend door de motoren voor de scheepvaart en de  gemalen. Maar er werden ook vrachtwagens en bromfietsen geproduceerd.

Zondag 19 maart gaan we op bezoek bij de oude Kromhouters, die aan de Hoogte Kadijk de geschiedenis van Amsterdam Noord levend houden.

Om 12.00 uur start bij restaurant Stork, Gedempt Hamerkanaal 201.

Kosten 12,50 pp. Inclusief consumptie om warm te worden bij terugkomst in Noord.

Wilt u mee op deze excursie naar het verleden van Noord? Reserveren verplicht. Stuur een mailtje naar reserveer@museumamsterdamnoord.nl.