In het seizoen: Oesters

De meeste mensen verwachten het niet, maar de winterperiode is dé beste tijd om oesters te consumeren. Het vaste oester assortiment van Stork heeft voor ieder wat wils:

Fine de Claires No2

Fine de Claire is de beroemdste oester en ideaal voor mensen die voor het eerst een oester eten. De fine de claire is zilt en zoet en niet zo vlezig.  Deze oester wordt in een Claire (rechthoekige zout vijver) gekweekt voor minimaal een maand, daar krijgt hij z’n specifieke smaak door het getij en door de fytoplankton die voor komt in de Claire.

De Fine de Claires en Spéciale komen van  oesterleverancier David Hervé. David Hervé heeft in Frankrijk één van de rijkste gebieden om oesters te weken en heeft dan ook een assortiment van de beste kwaliteit.

Oester Spéciale

Deze oester is gemakkelijk te onderscheiden vanwege zijn mooie holle oester die rijk gevuld is met een zoete bijna nootachtige smaak.

Oester Gillardeau 

Gillardeau is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde oester kwekerijen in Frankrijk. Deze kwekerij wordt geleid door Gerard Gillardeau. Gillardeau heeft door de jaren heen van hun naam een internationaal merk gemaakt. Het familiebedrijf produceert oesters die uitsluitend de classificatie of applicatie ‘speciale oesters’ dragen.

Umami

De Umami oester is een wilde oester die in 3 jaar tijd in Ierland wordt groot gebracht. De Umami oester is een Nederlandse vinding. In het Zeeuwse wordt deze oester geraffineerd tot een hoogwaardig product.
De Umami oester is hartig, zoet, romig, zilt en vol met pit en finesse. Dit is de essentie van Umami.

 

Iedere vrijdag, tijdens Vissa, hebben wij Oester Happy Hour. Fine de Vissa oesters voor € 1.50 per stuk. Vissa is de vrijdagmiddag borrel van het Hamergebied.

In het café gedeelte met uitzicht over het IJ, oesters slurpen en muziek luisteren. Kom iedere vrijdag vanaf 17.00 uur naar Vissa Oester Happy Hour!