HEERLIJK LUNCHEN, BORRELEN OF DINEREN
OP DE MEEST UNIEKE PLEK AAN ’T IJ

Over Stork


Café-restaurant Stork is een uniek visrestaurant op een bijzondere locatie in Amsterdam-Noord. Hier draait het allemaal om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten. De menukaart biedt een uitgebreide keuze voor de visliefhebber. Van een klassiek plateau Fruits de Mer tot in zijn geheel geserveerde vissen uit het seizoen, van Noordzee krab tot zwaardvis en uiteraard diverse soorten oesters en kreeft. Stork is gevestigd in een oude industriële loods op het bedrijventerrein van De Overkant, het voormalige Storkterrein, aan de Noordelijke IJ oevers. Het restaurant telt ruim 150 zitplaatsen en het café ruim 100. In de zomermaanden is er een enorm terras op het zuiden, direct gelegen aan het IJ. Met het uitzicht op de voorbijvarende schepen en het geluid van kabbelend water is Stork de ideale setting om te genieten van één van de heerlijke visgerechten.
alt_video
alt_video

Stichting Vis & Seizoen

Stork is aangesloten bij de Stichting Vis&Seizoen en is daarmee het eerste visrestaurant met dit partnership.

Wij streven, ondersteund door het partnerprogramma van Stichting Vis&Seizoen, naar vergroting van het aandeel in het juiste seizoen gevangen duurzaam verantwoorde vis.

Stichting Vis&Seizoen heeft als uitgangspunt dat ideale vangst- en dus eetseizoenen moeten worden gevolgd en de paaiseizoenen gerespecteerd. Zodoende kan worden bijgedragen aan het behoud van de visbestanden én is kwaliteit van de vis optimaal. Om van duurzaam verantwoorde vis te kunnen spreken wordt daarnaast ook gelet op populatie, beheer en vangst- of kweektechniek.

Het MSC keurmerk

Vis met het MSC-keurmerk ( Marine-Sewardship Council) komt uit een visserij die onafhankelijk gecertificeerd is volgens de MSC-standaard, door goed beheerde en duurzame visserij.Voor meer info kijk op www.msc.org/nl.

Hotels en restaurants kunnen alleen een selectie aan vissoorten met het MSC-keurmerk bieden, indien zij gecertificeerd zijn volgens de MSC traceerbaarheidsstandaard.

MSC gecertificeerde vissoorten kunnen wereldwijd worden getraceerd naar de boot van waar ze gevangen zijn.

alt_video
viswijzer_logo_staand

De VISwijzer

Een andere graadmeter ter controle van duurzame vis is de VISwijzer. De VISwijzer is een initiatief van Stichting de Noordzee en beoordeelt periodiek vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en België te koop zijn op duurzaamheid. Publicatie vindt plaats middels de VISwijzer en de website www.goedevis.nl.

UITGEBREID DINEREN OF GEWOON EEN DRANKJE?
U BENT VAN HARTE WELKOM