HEERLIJK LUNCHEN, BORRELEN OF DINEREN
OP DE MEEST UNIEKE PLEK AAN ’T IJ

Over Stork

Bij Stork draait alles om dagverse vis en heerlijke schelp- en schaaldiergerechten. De menukaart biedt een uitgebreide keuze voor de visliefhebber. Van een klassiek plateau fruits de er tot in zijn geheel geserveerde vissen uit het seizoen, van Noordzeekrab tot zwaardvis en diverse soorten oesters en kreeft. In de zomermaanden is er een enorm terras op het zuiden, direct gelegen aan het IJ. Met het uitzicht op de voorbijvarende schepen en het geluid van kabbelend water is Stork de ideale setting om te genieten van één van de heerlijke visgerechten.

alt_video
alt_video

Stichting Vis & Seizoen

Stork is aangesloten bij de Stichting Vis&Seizoen en is daarmee het eerste visrestaurant met dit partnership.

Wij streven, ondersteund door het partnerprogramma van Stichting Vis&Seizoen, naar vergroting van het aandeel in het juiste seizoen gevangen duurzaam verantwoorde vis.

Stichting Vis&Seizoen heeft als uitgangspunt dat ideale vangst- en dus eetseizoenen moeten worden gevolgd en de paaiseizoenen gerespecteerd. Zodoende kan worden bijgedragen aan het behoud van de visbestanden én is kwaliteit van de vis optimaal. Om van duurzaam verantwoorde vis te kunnen spreken wordt daarnaast ook gelet op populatie, beheer en vangst- of kweektechniek.

viswijzer_logo_staand

De VISwijzer

Een andere graadmeter ter controle van duurzame vis is de VISwijzer. De VISwijzer is een initiatief van Stichting de Noordzee en beoordeelt periodiek vissen, schaal- en schelpdieren die in Nederland en België te koop zijn op duurzaamheid. Publicatie vindt plaats middels de VISwijzer en de website www.goedevis.nl.

UITGEBREID DINEREN OF GEWOON EEN DRANKJE?
U BENT VAN HARTE WELKOM